Morio Higaonna Shihan en TOGKF

Morio Higaonna Shihan

Morio Higaonna Sensei ontvangt zijn 10e dan certificaat van zijn leraar, Sensei An’ichi Miyagi op 5 september 2007. Hij ontvangt ook een speciaal certificaat, ondertekend door Shuichi Aragaki Sensei en An’ichi Miyagi Sensei (beide directe leerlingen van de stichter van het Goju-Ryu, Chojun Miyagi Sensei) waarin hij erkend word als student in de directe lijn van Miyagi Chojun Sensei.
Training is altijd het centrale thema geweest in het leven van Master Morio Higaonna. Hij zocht nooit de publiciteit in de krijgskunsten en zijn reputatie is eenvoudig het resultaat van zijn voortreffelijke vaardigheden en meesterschap in deze kunst, een meesterschap dat slechts uitmunt door zijn oprechte bescheidenheid en nederigheid.
Veel kennis en kunde over Okinawa Goju-Ryu Karate is inmiddels verzameld en er verschenen reeds meerdere boeken en videotapes van en door grootmeester Morio Higaonna.

TOGKF

De TOGKF “Traditioneel Okinawa Goju-Ryu Karate-do Federatie” werd opgericht door Morio Higaonna Shihan,10e Dan Hanshi, om zijn visie te verspreiden onder de beoefenaars van het Okinawa Goju-Ryu Karate-Do over heel de wereld. De TOGKF zal er op toe zien dat het Okinawa Goju-Ryu Karate door gegeven wordt op de manier zoals Higaonna Sensei het geleerd heeft.
De leden van TOGKF zien het Traditioneel Okinawa Goju-Ryu Karate niet als een sport maar als een manier van leven. Door toegewijde beoefening streven we er naar om fysiek sterk te worden maar ook om mentaal en emotioneel weerbaar te zijn.

Li: Bakkies Laubscher Sensei (9e Dan) – Zuid-Afrika
Midden: Morio Higaonna Shihan (10e Dan) Okinawa
Re: Terauchi Kazuo Sensei (9e Dan) – Japan